PROGRAMJAINK ÉS ESEMÉNYEK

Alapítványunknál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a családok számára – életük szempontjából átfogó szemléletű hozzáállással – olyan programokat és szolgáltatásokat szervezzünk, melyek segítségével integrációjuk lehetővé válik. Programjaink ugyanakkor a társadalom érzékenyítését, valamint a szakemberek és érdeklődők tájékoztatását, képzését is szolgálják.

Autizmusbarát előadások, programok:

Az autizmusbarát módon támogatott esemény kiszámíthatóvá, érthetővé és biztonságossá, így élvezhetővé teszik autista gyermekek és családjaik számára is a mindennapi programokat (pl. koncertek, színházi előadás, Mikulás ünnepség. stb.)

  • Összes
  • hír
  • esemény
  • Egyéb
8. Séta az autizmussal élőkért

Nyolcadik sétánkon újra “miénk volt a tér”. A séta fantasztikus hangulatát köszönjük támogatóinknak, a résztvevőknek, a BNP Paribas önkénteseinek, Tarr Hajnalkának, Kárász Eszternek, Nemes Janónak, Fekete Gy. Viktornak, a HG Event Technics-nek, a 99 Luftballon Kft-nek és Buboréktündérnek. Nagyon örültünk annak is, hogy Kulka János jelenlétével idén is megtisztelte rendezvényünket.

AZ „ÉVAD LEGJOBB KONCERTJÉT” ADTA A BFZ NEW YORKBAN

Tizenkét óra alatt elkapkodták a jegyeket a Budapesti Fesztiválzenekar első autizmusbarát koncertjére New Yorkban. Az együttest másnap a teltházas Lincoln Center várta, majd történetükben szintén először Reykjavíkban léptek fel. A turné Athénban ért véget, a közönség mindenütt kitörő álló ovációval hálálta meg a koncerteket. A további részletek a BFZ honlapján.

Az autistákat és családjukat segítik a Kontakt önkéntesei

Európai uniós támogatásból megvalósult az Aura Egyesület, a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány és az Autisták Országos Szövetsége által koordinált „Kontakt” önkéntes munkára serkentő programja Budapesten. A három civilszervezet kis híján 17 millió forint támogatást nyert az egy éven keresztül tartó „Kontakt” önkéntes programjára. A program fő célja volt az autizmussal élő gyermekek és felnőttek, valamint az érintett…

Fánkvásár

Immáron hagyománnyá vált a farsangi időszakban, egy fánkvásárral egybekötött érzékenyítő esemény szervezése.

Fánkvásár 2018

Jótékonysági fánkvásárunkon ismét mind az 1000 db fánk elfogyott. Köszönet az ERSTE banknak a lehetőségért, a dolgozóknak a töretlen és lelkes fánkvásárlásért, a segítőknek önkéntes munkájukért. Köszönet a Fánki Donuts csapatának a fantasztikus kinézetű és ízletes fánkokért.

Így színes a világ – autizmus belülről

Ennek a letölthető füzetnek a szerzői nem szakemberek, pontosabban nem az autizmus szakemberei. Legértőbb ismerői, értői, ha tetszik, szakemberei azonban gyermeküknek vagy testvérüknek és így gyermekük/ testvérük autizmusának. Nem áldozatok ők, hanem – ahogy egy szülő fogalmazta – merész hegymászók. Fogadják szeretettel és nyitottsággal azt a képet, amit útjuk során, akár a hegy tetejéről, akár…

Kakaókoncert

Éppen úgy, ahogyan a buszok alacsony padlójával, vagy egy rámpával egy kerekes-székes személy is eljuthat korábban megközelíthetetlen helyszínekre, egy-egy apró, de értő változtatással az autista személy is részese lehet olyan eseményeknek, amelyekből korábban kimaradt. A Budapesti Fesztivál Zenekar és Fischer Iván kuratóriumi tagunk nyitottsága olyan együttműködést indított el a két szervezet között, mellyel autista gyermekek,…

Konferencia

Alapítványunk 2014. tavaszán „Hétköznapok és ünnepnapok – Autizmus a családban” címmel konferenciát szervezett, melynek célja a közösségépítés és tudásátadás volt. A konferencia főbb témái a következők voltak: diagnózis; testvérek szerepe; érdekvédelem; kortársak felkészítése; autizmus és média. Díszvendégünk a világhírű autista önérvényesítő Temple Grandin édesanyja Eustacia Cutler volt. A konferencián közel 500 résztvevő volt jelen, plenáris…

Mikulás ünnepség

A Cseperedős családok számára minden évben Mikulás ünnepséget tartunk, melyen általában 15-20 család szokott részt venni. Közös éneklés, zenélést követően érkezik a Mikulás, minden gyereknek egyesével adja át a hozott meglepetést.

Séta az autizmussal élőkért 2016

Ismét közeleg a séta napja! Írjátok be a naptáratokba, hogy találkozunk április 2-án szombaton 9:30-tól a Magyar Tudományos Akadémia előtt. Mindenkit szeretettel várunk! Hamarosan jelentkezünk az esemény részletes programjával.