Balázs Petra

2018 februárjában végeztem gyógypedagógusként az  ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán, ahol a szakirányaim az autizmus spektrum pedagógiája és a pszichopedagógia voltak. Már az egyetem megkezdése előtt csatlakoztam a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány Kontakt Programjához, mert célom volt, hogy minél több gyakorlati ismeretre tegyek szert az autizmus kapcsán.

Tanítási gyakorlatomat is a Nemzetközi Cseperedő Alapítványnál töltöttem, ahol mint gyógypedagógus a diploma megszerzése óta dolgozom. Az alapítványnál komplex gyógypedagógiai, szociális és kommunikációs készségfejlesztést végzek egyéni és csoportos formában.

A Károli Gáspár Református egyetemen 2009-ban végeztem angol tanárként, és nagy örömömre ötvözni tudtam az angol nyelvtanári végzettségemet az autizmussal az Aura Egyesület megtalálásával. Az egyesületnek az autizmussal élő felnőttek nyílt munkaerő piaci munkavállalásra való felkészítésben segítek, azzal hogy fiatalok angol nyelvre való oktatását végzem.

Fontosnak tartom a folyamatos képzést, ismeretek szerzését, folytonos tanulást, ezért nemrégiben elvégeztem a Greenspan Floortime terápiájának szakembereknek szánt kurzusát illetve terveim között szerepel a mesterdiploma megszerzése is.  Mindezekkel célom az autizmussal élő személyek és közvetlen környezetük minél hatékonyabb, személyre szabottabb megsegítése.