Bánhidi Anikó

Bánhidi Anikó vagyok, szociális munkás végzettségem van, jelenleg a Cseperedő Alapítványnál tevékenykedem, és családoknál segítőként dolgozom. A főiskola elvégzése után álláskeresőket támogató projektben dolgoztam, de hamar rájöttem, hogy az nem az én utam. Már diákéveim elején gyermekfoglalkozásokat tartottam a Pagony könyvesboltokban, amiket nagyon szerettem és megalapozták azt, amivel jelenleg is foglalkozom.

A Cseperedő Alapítvány csapatához 2014-ben csatlakoztam önkéntesként. Nagyon sokat jelentett számomra, hogy lehetőséget adtak, hogy azzal foglalkozzam, amihez elhivatottságot érzek. Elkezdtem kis csoportban segítőként részt venni és közben az Alapítvány önkéntes programjába is bekapcsolódtam. A felkészítő tanfolyam elvégzése után, az autizmus kihívásaival szembenéző családok otthonában segítettem, amihez folyamatos szakmai támogatást kaptam. A program által közelebbről megismerhettem ezeknek a családoknak az életét, és van, akikkel azóta is segítő kapcsolatban állok.

A Cseperedő Alapítványnál egyre több csoportfoglalkozáshoz csatlakoztam asszisztensként.  Nagyon boldoggá tesz és melegséggel tölt el, amikor a gyerekek reagálnak a kezdeményezéseimre, belefolynak a közös játékba, munkába.

Felkészülésem során sokat tanultam a gyerekekről, többféle autizmussal kapcsolatos módszer mellett, meseterápiás képzésen, kisgyermekkor személyiségfejlődés szakaszaira vonatkozó tanfolyamon, diszlexia prevenció és reedukációs képzésen is részt vettem. Jelenleg is foglalkozom eltérő fejlődésmenetű gyermekekkel, és hiszem, hogy a foglalkozásokon kialakuló segítő-gyermek kapcsolat már önmagában is fejlesztő erejű.