Czuczor Renáta

2013-ban csatlakoztam a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány Kontakt Önkéntes Programjához, melynek keretein belül megismerkedtem az autizmus spektrum zavar sokszínűségével, a segítség nyújtás területeivel. 2016-tól dolgozom az alapítványnál, mint gyógypedagógus. Segítői tevékenységem során komplex gyógypedagógiai, szociális és kommunikációs készségfejlesztést végzek egyéni és csoportos formában.

Minden ember egyedisége vitathatatlan, ezért célom a minél hatékonyabb személyre szabott fejlesztés megtervezése, s a gyermek, illetve a közvetlen környezetének megsegítése, ami előrébb mozdíthatja a lehetőségekhez mért teljesebb és boldogabb életet.

A Nyíregyházi Főiskolán 2010-ben végeztem pedagógusként, átfogó ismereteket szereztem a képzőművészet, a vizuális kultúra területén. 2014-ben gyógypedagógusként szereztem diplomát az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán, szakirányom:  Tanulásban Akadályozottak Pedagógiája- Pszichopedagógia.  Gyógypedagógiai tanulmányaimmal párhuzamosan elvégeztem a Magyar Viselkedéstanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület Kognitív viselkedésterápiás (CBT) konzultáns képzését, ami alkalmassá tett a mentális problémákkal, viselkedészavarokkal küzdő egyének tanulási készségeinek fejlesztésére.

Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán az Autizmus Spektrum Pedagógiája szakirányú képzésén veszek részt.