Farag Alexandra

Autizmus spektrum pedagógiája és hallássérültek pedagógiája szakirányos gyógypedagógusként végeztem 2016 januárjában, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán.

Egyetemi gyakorlataimat többek között, az Autizmus Alapítvány Ambulanciáján és Iskolájában, illetve a SE ÁOK I. Gyermekgyógyászati Klinika Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályán töltöttem. Önkénteskedtem a 2013-as Autism-Europe Nemzetközi Kongresszuson, 2014-ben pedig a Klinika autizmussal élő serdülők számára indított terápiás hetén. Továbbá 2015-ben a Ferencvárosi Komplex Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben dolgoztam, ahol 5-7 éves autizmussal élő gyermekekkel foglalkoztam.

A Nemzetközi Cseperedő Alapítványnál 2012 januárjában kezdtem el tevékenykedni. Az első években autizmussal élő gyermekek csoportos fejlesztésein asszisztáltam. Az Alapítványnál 2015 szeptemberétől gyógypedagógusként dolgozom. Jelenleg iskoláskorú gyermekek kommunikációs és szociális készségeit fejlesztem.

Az Alapítvány mellett, 2016 februárjától a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény – Bethesda Koragyermekkori Intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató Tagintézményében (Bethesda KIDSz) is dolgozom. A Bethesda KIDSz-ben autizmussal élő kisgyermekek egyéni és kiscsoportos kommunikációs-szociális fejlesztését, továbbá 4 év alatti gyermekek pedagógiai vizsgálatait végzem.