Sándor Judit

Három gyermek édesanyja vagyok, tudtomon kívül 2004 óta van jelen az életemben az autizmus, ekkor született meg középső gyermekem, aki végül 7 évesen kapott autizmus diagnózist.

2012 óta dolgozom mentorszülőként, sok családot kísértem a diagnózishoz vezető úton, és a kezdeti lépések megtételénél az autizmus világában. A Cseperedő Alapítvánnyal 2011 óta vagyok kapcsolatban, eleinte szülőként, hiszen a kisfiam is itt részesült fejlesztésben. Miután szülőként szinte az összes fellelhető képzést elvégeztem, tudtam, ez az én utam. 2013-ban jelentkeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karára, ahol autizmus spektrum pedagógia – pszichopedagógia szakirányon végeztem.

Fontos számomra, hogy ne csak az érintett gyermek, de az egész család megkapja a megfelelő támogatást a kiegyensúlyozott élethez. Ebbe a szemléletbe illeszkedik az Autizmus 5 lépésben program, aminek trénere lettem 2015 nyarán. 2016 tavasza óta önkéntes gyógypedagógusként dolgozom az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumban. Itt sokat tanulok az integrációról, tapasztalataimat beépítem a munkámba.

2017 szeptembere óta dolgozom a Cseperedő Alapítványnál, elsősorban 10-12 év feletti gyerekek fejlesztésével foglalkozom, kiemelt területem a kiskamasz kor és az integráció.