Várnai Zsuzsa

Klinikai gyermek-szakpszichológus vagyok, szakmai gyakorlatom jelentős részét az Autizmus Alapítvány Gyermek-, és Ifjúságpszichiátriai Ambulanciáján szereztem, ahol a diagnosztikus folyamatokban, szakember és szülő képzésben, egyéni és csoportos fejlesztések vezetésében, valamint az ambulancián zajló kutatásokban vettem részt.

2004-től a Heim Pál Gyermekkórház Faludi utcai Pszichoterápiás Szakrendelőjében dolgoztam, a rendelőben a gyermekeket elsősorban egyéni pszichoterápiás keretek között láttam el, illetve családtagjaikkal konzultációt folytattam; emellett csoportos pszichodráma foglalkozásokat vezettem beilleszkedési nehézségekkel küzdő gyermekeknek.

2007-ben a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány egyik alapítótagja voltam. Diagnosztikus munkám mellett fontos célkitűzésemnek tartom az autizmussal élő gyermekek és családjaik terápiás ellátását, folyamatos pszichológiai támogatását. Az autizmus spektrum zavarokkal kapcsolatos ismereteimet rendszeresen bővítem konferenciákon és továbbképzéseken való részvétellel; a területen jártas hazai és külföldi szakemberekkel együttműködve alkalmazom Magyarországon még kevéssé ismert, de külföldön már jól bevált terápiás módszereket.

Jelenleg időm nagy részét három kisfiammal töltöm, munkagépek felismerésében és házi koncertek színpadának építésében már nagyon képzett vagyok. Szeretek zongorázni, színházba járni, és a családommal utazni.