Történetünk

2007-ben alakultunk! Azóta meggyőződésünk, hogy minden gyermek egyedi és megismételhetetlen, még a hasonló problémák ellenére is. Ezért úgy gondoljuk, hogy akkor nyújtunk igazi segítséget, ha az egyéni igények messzemenő figyelembevételével, nemzetközi tapasztalatokon alapuló, bizonyítottan hatékony fejlesztési eljárások ötvözésével, személyre szabott, és mindenki számára hozzáférhető támogatást biztosítunk az autizmussal élő gyermekeknek.

Célunk, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsunk, melyek a lehető legjobban illeszkednek a család igényeihez. A fejlesztés megtervezésekor elsődlegesen a gyermek képességeit és lehetőségeit tartjuk szem előtt. Reális célokat tűzünk ki, bevonva a gyermeket legjobban ismerő személyeket: a családtagjaikat. Figyelemmel kísérjük az autizmus kutatásában és terápiákban elért eredményeket, ezeket – kellő megalapozottság esetén – integráljuk munkánkba.

Fejlődünk, változtunk:

  • egy szobából mára 4 szobás lakásba költöztünk, hogy minél több hozzánk fordulót elláthassunk;
  • három szakemberünk helyett immár 14 szakember, és számos önkéntes vesz részt a munkában;
  • a kezdetben ellátott 4-5 család száma megsokszorozódott, hetente több mint 60 család számára nyújtunk segítséget;
  • évente mintegy 50 gyermek diagnosztikus vizsgálatát és felmérésétvégezzük.

Szolgáltatásaink bővülnek, az egyéni fejlesztések mellett ma már:

  • csoportos fejlesztéseket,
  • zenei interakciós terápiát,
  • szülőkonzultációt,
  • testvér-csoportot szervezünk.

Alapszolgáltatásainkon túl figyelemfelhívó (az Autizmus Világnapján „Séta az autizmussal élőkért”) és autizmusbarát rendezvényeinkkel (Autizmusbarát Kakaókoncert a Budapesti Fesztiválzenekar közreműködésével), érzékenyítő programjainkkal, szakértői és előadói tevékenységünkkel, kiadványainkkal szeretnénk minél szélesebb körű társadalmi szemléletformálást generálni, az érintettek társadalmi elfogadását, beilleszkedését segíteni. Ez mindennapi tevékenységünk legfontosabb célja is, melynek megvalósítása érdekében sokoldalú pályázati és adománygyűjtő tevékenységet is folytatunk.
Nagy hangsúlyt fektetünk a téma iránt érdeklődők, valamint a szakemberek tájékoztatására, továbbképzésére. Hosszú évek óta az ELTE PPK és a Bárczi Gusztáv GYTF egyetemi gyakorlóhelyeként is működünk.